Zázrak, dar z nebies alebo ochota zmeniť niečo v našom živote?

16.03.2021

Myslím, že je to z každého trošku.

Jar 

Úžasné obdobie v roku, ktoré nám prináša do života niečo nové a oživujúce. Na jar sa celá príroda prebúdza k životu a "prebúdzame" sa aj my sami. Veľa ľudí v tomto období siaha po rôznych detoxikačných kúrach, prípadne drží pôst. Ak aj teba oslovili rôzne ozdravujúce metódy, tak ti poradím ešte jednu z nich:

 Zelené potraviny

Vieš si predstaviť potraviny, ktoré oživia a ozdravia tvoje telíčko? Nabijú ťa energiou na celý deň a pomôžu ti pri rôznych zdravotných radostiach?

 Nie? 

Tak mi dovoľ, aby som ti takéto potraviny predstavila v ich plnej kráse.

JAČMEŇ

Mladý jačmeň je svieži, enzymatický živý nápoj plný vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov a aminokyselín. Je koncentrátom živín bohatého bunkového obsahu. Má pH materského mlieka a je bezlepkový. Obnovuje acido-alkalickú rovnováhu. Obsahuje chlorofyl, ktorý má veľmi podobnú chemickú štruktúru ako hemoglobín - vďaka chlorofylu rastlinky žijú a vďaka hemoglobínu ľudia dýchajú. Jačmeň jednoznačne osvieži, preberie, doplní tekutiny a všetky dôležité výživové látky, ako sú: vitamíny (napr. A, C, B1, B2, B3, B5, B6, E, K2, kyselina listová, betakarotén a i.), minerály (napr. draslík, horčík, železo, fosfor, sodík, a i.), aminokyseliny (sú základnou stavebnou jednotkou bunky, napríklad alanín, arginín, fenylalanín, prolíin, serín, glycín, histidín, valín, laucín, lyzín a i.), antioxidanty (podporujú prirodzený vývoj ľudského tela).

Mladý jačmeň lieči:

  • kožné choroby (ekzémy, atopický ekzém, opary, akné, psoriázu, vredy predkolenia, preležaniny, úrazy);
  • ochorenia srdca a ciev (vysoký, nízky tlak, upravuje cholesterol, kŕčové žily, hemoroidy);
  • poruchy trávenia (zápcha, plynatosť,
    vredy, páchnuci dych, pálenie záhy);
  • chronickú únavu, depresie;
  • bolesti hlavy;
  • poruchy spánku;
  • klimakterický syndróm, chronické gynekologické ťažkosti, cysty, zväčšenie prostaty;
  • nadváhu, obezitu;
  • krvné ochorenia (anémiu, narušené zrážanie krvných doštičiek);
  • cukrovku;
  • reumatizmus - kĺbové ochorenia akéhokoľvek pôvodu;
  • alergie - kožné, slizničné;
  • zápaly, skryté i chronické (vďaka
    vysokému obsahu chlorofylu);
  • epilepsiu, ľahkú obrnu periférnych nervov;
  • paradentózu, afty;
  • ochorenia štítnej žľazy;
  • podporuje organizmus v boji proti rakovine;
  • pomáha pri nadváhe.

CHLORELLA PYRENOIDOSA

Základom je sladkovodná riasa Chlorella pyrenoidosa. Riasy majú viac minerálov ako suchozemské rastlinky. Je kráľovnou v obsahu chlorofylu. Vďaka chlorofylu sa zlepšuje krvný obraz, urýchľuje hojenie rán, popáleniny. Bráni vzniku infekcií v tele a zápalom. Je možné aj jej aplikovanie na pokožku (akné, pleťové masky, zranenia). Podobne ako jačmeň obsahuje vitamíny, minerály, enzýmy, aminokyseliny (aj aminokyselinu tryptofan, z ktorej sa tvorí serotonín - hormón radosti), antioxidanty, nukleové kyseliny. Dokonca aj užitočný CGF - rastový faktor. Ten pôsobí silne "probioticky", to znamená, že až štvornásobne zvyšuje rýchlosť rastu prospešnej črevnej mikroflóry, a preto je táto riasa vhodná na úpravu/zlepšenie trávenia, "hygienu" hrubého čreva, udržuje imunitu. Obsahuje bielkoviny, trojvrstvovú vlákninu, B12, chlorellín (pôsobiaci proti patogénom, má antibakteriálny účinok, a teda má účinok prírodného antibiotika). Taktiež sporopolenín (je mimoriadne prínosný pri detoxikácii) a mnoho iného... 

Chlorella čistí, neutralizuje naše jedlo. Sťahuje kyslosť v tele i ťažobu žalúdka. Je výborná aj pre vegánov či vegetariánov (vďaka zastúpeniu vitamínu B12), ale aj pre bežných papkáčov na udržanie rovnováhy v tele. Dokáže eliminovať prekyslenie, podporiť vylúčenie nadmerného množstva či ukladanie nestrávených zostatkov (napr. prekyslenie po káve či po ťažkom jedle). Preukázali sa aj jej chelatačné účinky, to znamená zvýšené odvádzanie ťažkých kovov, nebezpečných chemikálií a rádioaktívnych látok z tela. Chlorella obsahuje aj významný zdroj polynasýtených mastných kyselín - omega3-, omega6. Je ako konzerva plná vitamínov a svojou komplexnosťou zloženia podporuje účinky jačmeňa.

UŽÍVANIE JAČMEŇA A CHLORELLY MA SYNERGICKÝ EFEKT.

Zelené potraviny sú vďaka komplexnému zloženiu a synergickému efektu látok jedinečné a prospešné. Pomáhajú pri prevencii, ale i pri liečbe rôznych ochorení. Dodávajú energiu, zlepšujú trávenie, imunitu, fyzickú a psychickú kondíciu, znižujú biologicky vek buniek.

Dopĺňajú život, pestrosť vo forme vitamínov, minerálov, enzýmov, aminokyselín.

Milý čitateľ, ak ťa tieto zelené potraviny zaujali alebo ich už máš a nevieš, ako ich správne použiť, prípadne potrebuješ poradiť pri výbere jačmeňa a chlorelly, tak mi napíš dole do komentára. Ja ti veľmi rada zodpoviem akékoľvek tvoje otázky.

Majte krásne dni plné zdravia, priatelia, a do čítania nabudúce! 😊

Zuzana


© 2020 Občianske združenie Trikvetra. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky